Alja Schokker

Praktijk voor Klassieke Homeopathie

Klassieke Homeopathie en uw gezondheid


Uit balans

Gezondheid is een toestand van evenwicht. Wanneer iets ons ziek maakt of uit balans brengt, zijn we vaak in staat dat evenwicht zelf te herstellen. Denk bijvoorbeeld aan het genezen van een wond, een verkoudheid of een ontsteking, maar ook aan faalangst, spanningsklachten of slecht slapen. Het weer beter worden danken we aan ons zelfgenezend vermogen. Dit wordt bepaald door erfelijkheid, levensloop en leefomstandigheden en is bij de één sterker zijn dan bij de ander. Wanneer dit zelfgenezend vermogen ons in de steek laat, blijven er nieuwe klachten komen of wordt een ziekte chronisch: er moet dan iets meer gebeuren om beter te worden.

Een natuurlijke geneeswijze

Klassieke Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die het zelfgenezend vermogen van de mens stimuleert en versterkt. Het is gebaseerd op de leer van Hahnemann (1755 - 1843). Hij ontdekte dat een ziekte genezen kan worden met de verdunning van een middel dat in hoge dosis dezelfde symptomen veroorzaakt als de ziekte laat zien.

Homeopathische middelen geven dus een impuls aan het eigen afweersysteem. Zo is er sprake van het ondersteunen van het natuurlijk herstel en het versterken van de eigen weerstand.

Ziekteclassificatie methode

Als klassiek homeopaten werken wij met de ziekteclassificatie-methode van Hahnemann. Deze methode  onderzoekt het ziektebeeld/ uw klachten vanuit verschillende hoeken om zo alle factoren die aanleiding kunnen geven tot ziekte of meespelen bij ziekte te analyseren en te behandelen.

Het gaat hierbij om een duurzame verbetering en een zachtzinnige behandeling: zonder bijwerkingen en zonder verergeringen. Soms is er snel herstel, soms duurt het langer. We gaan voor een zo goed mogelijk herstel van het gezonde evenwicht. We bespreken wat je mag verwachten.

Homeopathische middelen

Homeopathische middelen bestaan uit natuurlijke grondstoffen (mineraal, plantaardig of dierlijk) Het extract wordt verdund en geschud waardoor een werkzaam homeopathisch middel ontstaat met de volgende kenmerken:

  • Toegespitst op de specifieke klacht en persoon,
  • Het eigen afweersysteem wordt versterkt,
  • Het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd,
  • Niet giftig, niet verslavend, niet onderdrukkend,
  • Geen schadelijke bijwerkingen.